sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Velho ja varas: Päivi Honkapään kertomus Taivaan Paino

Valitsin tämän kirjan koska fantasiakirjat ovat lähes ainoita kirjoja joita jaksan lukea ja se oli sopivasti kirjaston hyllyllä ja oli kiire syömään.

Kirja kertoo varkaasta ja velhosta nimeltä Jarren ja hänen pakomatkastaan Sur-Neetin vankilasta vanginvartija Bargasin avulla. Kaksikko suuntaa Varkaiden Kiillan luokse jota Jarren epäröi koska hän joutui vankilaan hänen tunkeudeuttua salaiseen kirjastoon jonne ei saa mennä.

Kirja ei ollut järin hyvä koska sen tapahtumat eivät olleet kiinnostavia enkä oikeen jaksanut lukea sitä pitkiä aikoja kerrallaan.

Taikuus ja magia on keskeinen osa kirjan maailmaa ja siellä esiiintyy monia fantasia kirjoille jo ennestään tuttuja hahmoja kuten haltiat ja velhot jotka käyttävät taikuutta.

Teoksen maailma muistuttaa hieman keskiaikaa mutta silti tuntuu omalta aikakaudeltaan eikä sitä voida sijoittaa oikeastaan mihinkään tiettyyn aikakauteen. Kirjassa ratsastetaan hevosilla enkä muista että sähköäkään olisin pahemmin käytetty.

Kirjassa ei ole rajaa fantasia- ja oikean maailman välillä vaan kirja sijoittuu fantasiamaailmaan.

En usko kirjan vaikuttavan lukijan moraaliin.
 

-Antti Takala

7 kommenttia:

  1. Erittäin selkeästi ja sopivan lyhyesti tehty arvostelu josta pystyy näkemään millainen kirja on kyseessä! Kuvan puuttuminen haittasi minua suuresti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leevi! Tämä piristi päivääni suunnattomasti :D. Kuvaa en huomannut lisätä enkä uskonut sen haittaavan muita mutta muistan jatkossa lisätä kuvan :D! Vielä kiitokset asiallisesta kommentissa:D

      Poista
  2. Erittäin hyvin kuvailevaa tekstiä Antti! Harmi ettei kirja ollut hyvä:(

    VastaaPoista
  3. Erittäin hyvin kuvailevaa tekstiä Antti! Harmi ettei kirja ollut hyvä:(

    VastaaPoista
  4. Harmi, ettei kirja iskenyt sinuun, mutta hienoa, jos sait kuitenkin luettua! :)

    VastaaPoista