maanantai 23. marraskuuta 2015

Ratsastus Draculan maille

      Valitsin kyseisen kirjan, koska kirjailija on minulle ennestään tuttu.
      Kirjan juoni on periaatteessa tämä: Aaro Korpi on taistellut salakuljettajia, huumediilereitä ja terroristeja vastaan, mutta nyt hän on joutunut pahimpaan mahdolliseen satimeen; teinityttöjen hevosleirille Sveitsiin. Hevostalleilla alkaa tapahtua kuitenkin kummia ja kaksi vanhaa luuskaa ollaan lähettämässä autokyydillä Unkariin. Takana on jotain salaperäistä, mutta mitä, pohti Aaro. Rahanpesua, vai jotain pahempaa? Hän matkaa läpi Keski-Euroopan, aina Draculan kotimaille saakka (ja kyllä, Dracula oli oikeasti olemassa)
      En pidä lukemisesta, en ollenkaan. Joten arvostan sitä, kun kun kirja saa minut otteeseensa. Kirjan suurimmat vahvuudet ovat se, että juoni on aina liikkeessä. Missään ei ole turhaa kuvailua joka toimisi fillerinä. Oikeastaan kyseisessä kirjassa ei ole juuri ollenkaan filleriä. Ja toiseksi juoni ei ole selviö. Mikään, mikä kirjassa tapahtuu, ei ole kiveen kirjattu ja joka ohjaa koko juonta. Et tiedää lopullista totuutta kuin vasta aivan kirjan kliimaksissa. Se pitää yllä mielenkiintoa.


    Tästä oli erittäin vaikea kirjoittaa kysymysten muotoilun takia. Kerron välittömästi yhden faktan. Missään kohtaa kirjaa ei tapahdu murhaa. Tämä automaattisesti tiputtaa 80% kysymyksistä pois. Mutta kerron sen, minkä pystyn.
       Ilkka Remeksen kyseisessä kirjasarjassa on kaksi päähenkilöä, jotka seikkailevat rikoksen maailmassa. Aaro Korpi ja Niko. En tiedä hänen sukunimeään, älkää kysykö. Aaro on tyypillinen 16-vuotias poika. Hän on todella nokkela ja hyvällä mielikuvituksella varustettu, mikä on saanut hänet ongelmiin yhtä useasti kuin se on saanut hänet pois ongelmista. Hänen kaverinsa on 19-21 (?)-vuotias Niko. Hän toimii Aaron tukimiehenä, lihaksina ja kuskina. Hän on myös intohimoinen moottoriajoneuvo-harrastaja. Mutta välillä hänkin saa vaikuttavia neronleimauksia.
       Tämä kirja hyödyntää sellaista tarinankerrontamenetelmää kuin "Police is Useless". Tässä tapauksessa huono tuuri tai korruptio estää heitä menemästä poliisin pakeille.
       Suosittelen kirjaa ehdottomasti, jos nykydekkarit kiinnostavat sinua vähäänkään. Kirjasta tuli parempi, kun kuvittelen Aarnin Aaron osaan ja Mikaelin Nikon osaan.
       Pahoittelen, etten saanut kuvaa. Jostain syystä tietokoneeni ei vastaanottanut tiedostoa.









3 kommenttia:

  1. Olet kertonut kirjasta mielenkiintoisesti! Hienoa, että löysit kirjan, joka piti sinut otteessaan. Genrekysymykset eivät sopineet omaan kirjaasi, mutta olet kuitenkin kiertänyt ongelman hyvin ja kertonut muita tärkeitä asioita.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista