sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Artemis Fowlilla on hankalaa

Luin Eoin Colferin kirjan Artemis Fowl, Atlantiskompleksi. Kirja oli osa kirjasarjaa, ja ennen tämän teoksen lukemista olisi ehkä kannattanut lukea aikaisemmat kirjat. Kirja vaikutti kiinnostavalta, ja siksi valitsinkin sen luettavakseni. Juoni oli oikein hyvä, ja käänteet ovelia. Kirjan henkilöt olivat kiinnostavia ja hyvin kuvailtuja.

Kirjassa käsitellään aluksi ilmastonmuutoksen hidastamista estämällä jäätiköiden sulaminen. Kuitenkin tilanteet ajautuvat siihen, että päähenkilö vedetään mukaan seikkailuun, samalla kun hän kamppailee oman mielenterveytensä kanssa. Hän saa selville pahan Turnballin suunnitelman ja aikoo estää sen.

Kirja sijoittuu nykyaikaan ja historia ei ole vaihtoehtoinen, eli se on sama kuin oikeassa maailmassakin. Päähenkilö on tiedemies ja hänellä on käytössään edistynyttä teknologiaa. Teknologia selitetään melko suurpiirteisesti, mutta uskottavasti. Tarinassa on myös fantasian piirteitä. Vieraita olentoja on paljon esimerkiksi keijut ovat tärkeässä osassa kirjaa.  Kirjassa esiintyy myös taikuutta, joten kirja sijoittuu tieteisfantasiaan.. Kirjan päähenkilö on kylmän viileä mutta kirjassa on myös huumoria. Teoksessa esiintyvistä keksinnöistä osa on niin uskomattomia, ettei niitä voi oikein kuvitella todellisiksi. Juuri siksi kirjan sisältö ei vaikuta lukijan käsityksiin tieteestä. Kuitenkin ilmastonmuutosta käsitellään realistisesti ja ratkaisukin siihen on oikein toimiva, joskin vähän epäuskottava.

Kokonaisvaltaisesti kirja oli hyvä, mielenkiintoinen ja totisesti lukemisen arvoinen.

9 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjoitettu. Sanavalinnat olivat oivia.

    VastaaPoista
  3. Hyvä blogi, vois itekkin lukee kyseisen kirjan.

    VastaaPoista
  4. Vastaa tosi hyvin tehtävänantoon ja on todella sujuvaa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kannustavista sanoistanne ! Olette kaikki hienoja ihmisiä ༼ つ ◕_◕ ༽つ

    VastaaPoista
  6. Tiivis, mutta hyvä teksti! Hienoa, että löysit kirjan, joka kiinnosti ja tempaisi mukaansa! :)

    VastaaPoista