sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suzanne Collinsin vähemmän jännittävä Nälkäpeli 1-3

Valitsin kyseisen kirjan, koska sain sen jo kaksi vuotta sitten joululahjaksi, mutten lukenut sitä sen suurehkon sivumäärän takia (1052). Kirja kertoo tulevaisuuden Yhdysvalloista, joka on jakautunut kahteentoista vyöhykkeeseen ja pääkapunkiin nimeltä Capitol. Ennen kirjan tapahtumia vyöhykkeet ja Capitol olivat käyneet sodan, jonka vyöhykkeet hävisivät. Opetukseksi Capitol järjestää joka vuosi pelin nimeltä Nälkäpeli, johon pakotetaan osallistumaan kaksi ihmistä kustakin vyöhykkeestä. Pelissä kilpailijoiden pitää taistella kuolemaan asti ja viimeinen hengissä oleva on voittaja. Kirja seuraa Katniss nimistä tyttöä, joka osallistuu vapaaehtoisesti Nälkäpeliin. Kirjojen ajan hänestä muodostuu eräänlainen vallankumouksen symboli.

Omasta lukukokemuksestani voin kertoa sen verran, että kirja oli helppoa luettavaa, mutta en oikein pitänyt siitä. Kirja vaikutti enemmän tytöille suunnatulta.

Tarina sijoittuu tulevaisuuteen, ja se muisuttaa nykymaailmaa siten, että on yksi hallitus (Capitol), joka johtaa valtiota.

Tieteen osuus teoksessa on suuri. Kaikki pyörii tieteen ympärillä. Juuri tieteen takia Capitolilla on niin suuri ylivoima muihin vyöhykkeisiin nähden. Lisäksi itse Nälkäpelissä sponsorit voivät lähettää kilpailijoille erilaisia tieteellisiä apuvälineitä.

Kirjassa ei ilmene yliluonnollista tai muuta vastaavaa, joten sitä ei voisi kutsua tieteisfantasiaksi.

En ole oikein varma, onko teos vaihtoehtoishistoria. Kirjan historiassa on poikkeamia meidän historiaamme, mutta kyseiset muutokset tapahtuvat meidän tulevaisuudessamme.

Teoksessa ei juuri esiinny huumoria. Kirja kallistuu enemmän vakavamman puoleen. Kirjan genreksi kerrotaan scifin lisäksi draama.

Teos voisi hyvinkin vaikuttaa lukijansa käsitykseen tieteestä. Tieteellä on kirjassa niin suuri ylivoimallinen saema, joten se voisi saada jonkun kunniottamaan tai jopa pelkäämään tiedettä.

10 kommenttia:

  1. Hyvin kirjoitettu blogi. Nälkä iski tännekkin päinXD

    VastaaPoista
  2. Hieno blogi! Sai hyvän käsityksen kirjasta...

    VastaaPoista
  3. Blogissa on selvästi syvennytty kirjan sisältöön. Sisältö on esitelty kiinnostavasti ja kiehtovasti. kuva on kerrassaan nerokas! ༼ つ ◕_◕ ༽つ

    VastaaPoista
  4. Sinullapa oli kova luku-urakka tuon parissa! Hatunnosto urakasta selviämiselle. Nerokas kuva tosiaan, minullakin on kova nälkä! :D

    VastaaPoista
  5. Kai sinä menit luku-urakan jälkeen kebabille nälkää karkoittamaan?

    VastaaPoista
  6. Itse olen kyseisen kirjan lukenut useampaankin otteeseen. Kirjoitit sujuvasti ja noudatit tehtävänantoa hyvin!

    VastaaPoista
  7. Itse olen kyseisen kirjan lukenut useampaankin otteeseen. Kirjoitit sujuvasti ja noudatit tehtävänantoa hyvin!

    VastaaPoista
  8. Kirja kuulostaa hyvältä ja olet kirjoittanut hyvin tekstin!

    VastaaPoista
  9. Kirja kuulostaa todella hyvältä ja hienosti tehty blogi!

    VastaaPoista
  10. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista