sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Becca Fitzpatrickin viettelevä Langennut enkeli

Päädyin Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli -kirjaan siksi, että se oli erilainen kuin suurin osa teineille suunnatuista fantasiaa täynnä olevista rakkausromaaneista. Jo kauniista kannesta näki, että kirjan sisältö on hieman rankempi, enkä ollut väärässä. Kirja kertoo lukiota käyvästä Nora Greystä, jonka biologian pariksi päätyy Patch-niminen synkkyyttä ja seksikkyyttä huokuva poika. Patch kiehtoo Noraa kovin, ja he törmäävät toisiinsa jatkuvasti. Vaikka poika vetääkin Noraa puoleensa, on Nora silti epäluuloinen, ja haluaa tietää lisää. Rakkaus on ihanaa, mutta vaarallista. Nora ajautuu keskelle kuolemattomien ja langenneiden sielujen taistelua, mutta ei silti halua paeta, vaan auttaa Patchia kaikin mahdollisin tavoin.

Alussa kirja vaikuttaa Houkutuksen huonolta kopiolta, koska Nora tapaa Patchin biologian tunnilla. Kun lukemista jatkoi eteenpäin, ajatus kopioinnista hävisi ja kirjasta tuli salaperäinen ja koukuttava. Teksti on helppolukuista, joten mukaansatempaavan kirjan lukee helposti päivässä. Lukija tietää sen, minkä Norakin tietää, ja janoaa lisää. Langenneessa enkelissä on jännitystä kerrakseen, ja salaperäinen Patch saa lukijan unelmoimaan omasta pahasta pojasta, jonka kanssa ei ole koskaan tylsää.

Kirjan hirviöt ovat hurmaavia ihmisiä, jotka ovat eläneet satoja vuosia. Niiden aikana he ovat oppineet hallitsemaan ihmisiä kyvyillään ja olemuksellaan. Heidän toimintatapansa ovat kyseenalaisia, koska he eivät peittele pahuuttaan, vaan antavat sen vietellä ihmiset.

Yhteiskunta on nykyaikainen, mutta Patch tuo Noran elämään ripauksen mennyttä. Patch on langennut enkeli, joka syntyi pari vuosisataa sitten. Hän on välinpitämätön muuta maailmaa kohtaan ja käyttäytyy kuin tarinan pahis, mutta Nora saa esiin miehen hyvän puolen. Selkeää hyvien ja pahojen jaottelua ei voi tehdä, vaan jokaisessa on kumpaakin - osassa vain toista hieman enemmän.

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kuvattu kirjan henkilöitä ja ihanan salaperäinen kirjoitustyyli :)

    VastaaPoista
  2. Kuvailit kirjan henkilöitä hienosti ja kuva on myös hieno! :-)

    VastaaPoista
  3. Vau, kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! Olet osannut kuvata sitä houkuttelevalla tavalla. Hyvin kirjoitettu teksti. Kansi on tosiaan kaunis ja vangitseva.

    VastaaPoista