sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Agatha Christien mielenkiintoinen Syyttävä sormi

Valitsin kyseisen kirjan, koska näin sen kirjastossa ja samalla hetkellä muistin sen löytyvän omasta hyllystäni enkä ollut vielä lukenut sitä. Olen ennenkin lukenut joitain Christien kirjoja ja ne ovat olleet mielenkiintoisia ja tämä kirja vaikutti hyvältä.

Kirja alkaa, kun Jerry Burton muuttaa Lontoosta sisarensa Joanna Burtonin kanssa rauhalliseen Lymstockiin. Pian muuton jälkeen ihmiset alkavat saada nimettömiä kirjeitä, jotka sisältävät valheellisia herjoja ihmisistä. Pian sen jälkeen tapahtuu ensimmäinen itsemurha, sitten toinen murha...

Kirjassa tapahtuu kaksi murhaa ja molemmat tapahtuvat melko kirjan alussa. Kirja on kerrottu Jerryn näkökulmasta ja hän kertoo kokoajan mitä itse ajatelee kuka on murhaaja ja mitä saa selville murhien taustasta. Murhaajaksi lopulta paljastuu henkilö, kehen ei kirjan aikana kiinnittänyt oikein mitään huomiota ja häntä olisin viimeisenä epäillyt.  Poliisilla on kirjassa merkittävä rooli ja hän ratkoo rikosta. Ensimmäisellä uhrilla ja murhaajalla oli läheinen suhde ja heillä oli paljonkin yhteistä. Toisella uhrilla ei ollut läheistä eikä kobin erikoista suhdetta murhaajaan. Tapahtumiin ei liity mitään yliluonnollista, vaan kaikki tapahtuu luonnollisesti. Mielestäni tekoa ei voida pitää millään tasolla hyväksyttävänä.

Luin kirjan melko nopeasti, niin kuin yleensäkin kirjat luen.Luin sitä alkuun alkuillasta tai iltaisin, mutta viimeiset 80 sivua luin iltapääivällä. Mielestäni kirja oli hyvä ja sitä oli kiva lukea. Olen lukenut pari Christien kirjaa ja ne ovat olleet kivoja lukukokemuksia enkä kummassakaan ole arvannut ketä on rikoksen takana. Suosittelen tätä kirjaa kaikille ketkä tykkäävät lukea tällaisia hieman jännittäviä kirjoja.
äikkävlmis

3 kommenttia:

  1. Hyvin kirjoitettu teksti ja sen huomaa että olet lukenut kirjan :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti kuvailtu kirjan juoni ja muutenkin sujuvaa tekstiä. Olen itsekin lukenut kyseisen kirjan joten oli hienoa lukea toisen henkilön mielipide kirjasta. Ja suosittelen kyllä muitakin lukemaan sen, koska omasta mielestäni ainakin on hauska arvailla kuka onkaan murhaaja. :-)

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva ja mielenkiintoiselta vaikuttava kirja! :)

    VastaaPoista