sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Liisa Nevalaisen ihan ok Ruusunpunaiset silmälasit

Valitsin tämän kirjan koska se vaikutti sopivan kokoiselta ja takakannen luettuani se alkoi vähän kiinnostamaan minua. Kirja oli hyvä koska siinä ei ollut paljon niin sanottuja tylsiä kohtia ja voisin ehkä harkita että lukisin saman kirjailijan kirjoja vielä uudestaankin.

Kirja kertoo komisario Antti Karpalosta, joka saa työkseen tutkia, mikä tai kuka aiheutti alkoholisoituneen näyttelijän Jarkko Reiman kuoleman kun tämän putosi harjoitusten jälkeen portaissa. Kirja on julkaistu vuonna 1977 ja se kuuluu CrimeTimen julkaisemaan Nostalgia-sarjaan, jossa esiintyy eri vuosikymmenien klassikkodekkareita.

Murha tapahtuu kirjan alussa jossa kerrotaan Reiman näyttelemän tv-sarjan kuvauksista. Kirjassa päähenkilö eli komisario Antti Karpalo esiintyy vain komisariona eikä siinä kerrota lähes mitenkään Karpalon yksityiselämästä. Kirjassa kerrotaan ainoastaan se, että Karpalolla on tyttöystävä. Komisario Karpalo ei ole mitenkään yhteydessä uhriin tai murhaajaan, mutta uhri ja murhaaja tuntevat toisensa siitä kun he näyttelevät samassa tv-sarjassa. Murha on normaali tönäisy rappusista alas ja kirjassa ei muutenkaan tapahdu mitään yliluonnollista. Kertoja yrittää kirjassa vain johdatella harhaan, koska ainakin minulle murhaaja tuli yllätyksenä. Murhaajan motiivi on vain se, että Reima sai paremman
roolin tv-sarjassa kuin hän. Tekoa ei voi mitenkään pitää hyväksyttävänä. Teos ei vaikuta mitenkään lukijan oikeustajuun.


2 kommenttia:

  1. Hyvä että kirja oli hyvä. Lyhyt mutta ytimekäs arvostelu!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että löysit itseäsi kiinnostavan kirjan! :) Eikö teos vaikuta lukijan oikeustajuun, jos siinä tapahtuu murha, joka ei millään tavalla ole hyväksyttävä?

    VastaaPoista