sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Agatha Christien kiinnostavahko dekkari: Kolmas tyttö

Valitsin kyseisen kirjan, koska olen lukenut muutamia muita Christien kirjoja ja mielestäni ne ovat olleet lukemisen arvoisia, se koskee myös tätäkin kirjaa.
Kolmas tyttö on siinä mielessä kiinnostava dekkari, että kirjan puoleenväliin asti mitään murhaa ei edes uskota tapahtuneen. Kirjan päähenkilö, Hercule Poirot ei ole edes varma mistään murhasta ja yrittää siten selvittää koko murhan todellisuutta. Tähän liittyy suuresti ''hulluksi'' uskottu nuori nainen Norma Restarick, joka uskoo tehneensä murhan, muttta ei ole varma siitä. Tarinaan tulee mukaan muitakin henkilöitä, joiden Poirot uskoo liittyvän tähän ''murhaan''.

Kuten ylhäällä luki kyseinen kirja on selvästi mielestäni samalla tasolla kuin muutkin Christien lukemani teokset. Oli kiinnostavaa lukea kuinka Poirot etsi syyllistä murhaan, jota ei ollut edes tapahtunut. Aloin itsekkin epäillä hahmoja ja kun Christien kirjoista on kyse, niin arvasin tietysti väärin. Lyhyesti sanottuna kirja oli hyvä ja kiinnostava ja suosittelen sitä kaikille Christien kirjoista pitäville.

Sitten genrekysymyksiin:
Kuten jo aiemmin kirjoitin kirja oli siitä erikoinen dekkariksi, että puoleenväliin asti murhasta ei ole tietoakaan ja oike murha tapahtuukin vasta kirjan loppupuolella, kun yleensä dekkareissa murha tapahtuu alussa ja sitä tutkitaan kirjan ajan. Hercule Poirottia kuvataan kirjassa erittäin älykkääksi (mitä hän onkin), mutta hänen yksityiselämäänsä kuvataan aika tylsäksi. Hänellä on hovimestarinsa ja sihteerinsä ja aamunsa hän aloittaa juomalla kupillisen kuumaa suklaata ja lukemalla lehtiä. Jos murhia ei olisi hän varmaankin kiertelisi kaupungeilla ja lukisi paljon lehtiä. Yleisisti kirjassa kuvataan hyvin vähän Poirot'n yksityiselämää.
Yliluonnollista murhaan ei sisältynyt millään tavalla, mutta murhaajan päätteleminen oli hyvin vaikeaa, johtuen huumeista ja kaksoishenkillöllisyyksistä. Murhaajan tekoa ei tietenkään voinut hyväksyä, eikä siinä olisi ollutkaan mitään hyksyttävää, varsinkaan kun motiivina on, niin kuin yleensä: raha.

9 kommenttia:

  1. Kiinnostava arvostelu ! ja kuva suorastaan tempaa mukaansa ! Arvostelu sai minut aidosti kiinnostumaan teoksesta ja aion lukea sen pikimmiten itsekkin !

    VastaaPoista
  2. Kiinnostava arvostelu ! ja kuva suorastaan tempaa mukaansa ! Arvostelu sai minut aidosti kiinnostumaan teoksesta ja aion lukea sen pikimmiten itsekkin !

    VastaaPoista
  3. Arvostelusta saa hyvän kuvan millainen kirja on. Kirjoitit arvostelun hyvin ja selkeästi :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä ja analyyttinen blogiteksti! Kiva, että onnistuit löytämään kirjan, josta tykkäsit!

    Kirja kuulostaa kiinnostavalta, ja teksti sai minut miettimään, että ehkä minunkin pitäisi yrittää lukea joskus dekkareita ja myös Agatha Christietä.

    VastaaPoista
  5. Hienoa että olet löytänyt mieleisesi kirjailijan!

    VastaaPoista
  6. kirja kuulosti mielenkiintoiselta ja olet kirjoittanut sujuvasti!

    VastaaPoista
  7. Kirjoitit hyvin ja selkeästi. Kirja kuulosti lukemisen arvoisesta.

    VastaaPoista