sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pierre Boullen: Apinoiden planeetta
Luin Pierre Boullen kirjoittaman kirjan nimeltä Apinoiden planeetta. Valitsin kirjan siksi koska katsoin elokuvan nimeltä Apinoidenvallankumous ja ajattelin liittyykö kirja jotenkin tähän elokuvaan. Huomasin vähän matkaa luettuani että kirja ei liity tähän tiettyyn elokuvaan. Kirja houkutteli lukemaan sillä pidin tästä elokuvasta kovin vaikka se ei liittynyt tähän kirjaan. Luin kirjan kahdessa osassa sillä kirja oli mukaansa tempaava. Pidin kirjasta kovin.

Kirja alkaa kun Jinn ja Phyllis matkustavat avaruudessa ja löytävät pullopostia. Pullopotissa lukee että professori Antelle on koonnut ryhmän matkaan kohti Betelgeuse tähteä. Tähti sijaitsee todella kaukana maasta. Professori tarvitsee miehistöä matkaan. Porukka matkustaa tähden luo ja huomaa vieressä planeetan jonka olomuoto on sama kuin maalla. Päästyään planeetalle he huomaavat että siellä asustaa ihmisiä jotka ovat saman näköisiä kuin maapallon ihmiset, mutta ne käyttäytyvät kuin villit eläimet. Planeetan viisainta kansaa on apinat jotka tuhoavat ihmisiä paikassa jossa maapallon väki on vieraana. Jinn joutuu vangiksi ja yrittää oppia elämään apinoiden kanssa. Apinat olivat planeetan historiassa kehittymättömiä eläimiä, mutta vuosien kuluttua apinoista tuli oppivia, he kykenivät tekemään kaupunkeja ja elämään niin kuin nykyihmiset.

Kirja alkaa vuodesta 2500 jolloin ryhmä lähti matkalle. Maailma oli todella erillainen sillä kirjan alussa sanottiin, että ihmiset matkustivat vapaa-ajalla planeetasta planeettaan. Professori Antellen ansiosta tiede oli kehittynyt matkaa varten. Antel oli kehittänyt avaruusaluksen jolla kyettiin matkustamaan nopeasti ja kauas. Teos kertoo aika tarkasti tieteestä jota itse oppisin myös kirjasta.
Kirja ei mielestäni sisältänyt fantasiaa. Kun kirjassa päädyttiin toiseen planeettaan kaikki autot ja muu tekniikka oli saman tapaista kun nykymaailmassa.

6 kommenttia:

  1. Miljöö ja juoni oli kuvailtu hyvin:)
    oli varmasti jännittävä ja kiinnostava kirja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista. Piristit päivääni mukavasti. :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että löysit mukaansatempaavan kirjan! :)

    VastaaPoista
  4. Voisin sanoa, että tämä oli loistava kuvaus kirjasta. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta jonka minäkin voisin lukea.

    VastaaPoista
  5. Voisin sanoa, että tämä oli loistava kuvaus kirjasta. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta jonka minäkin voisin lukea.

    VastaaPoista
  6. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
    Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsapp.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista