maanantai 16. marraskuuta 2015

Arthur Conan Doylen jännittävä Kauhun laakso

Valitsin tämän kirjan sen takia, että ajattelin lukea sen jo kauan sitten, mutta syystä tai toisesta en ikinä ehtinyt. Luin ensimmäisen kirjan tosi nopeasti, mutta Kauhun laakso jäi lukematta. No, luin sen pari viikkoa sitten ja olin aika tyytyväinen.

Kirja kertoo Sherlock Holmes nimisestä yksityisetsivästä. Kirjan alussa hän sai viestin yhdeltä professori Moryartyn palvelijalta, missä kerrottiin, että erään herra Douglasin kimppuun  hyökätään. Viiden minuutin päästä taloon ilmestyy Scotland Yardin tarkastaja ja kertoo, että herra Douglas on murhattu omassa talossaan.

Niin kuin muissa Sherlock tarinoissa poliisin rooli ei ole niin tärkeä. Kyllä, he auttaavat joissa asioissa, mutta ei paljon. Melkein kaikki asiat Sherlock pystyy selvittämään itse.

Kirja on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa meille kerrotaan murhasta ja murhaajasta. Toisessa kerrotaan tapetusta ja murhaajasta. Siinä kerrotaan miksi tapettu herra Douglas on muuttanut Amerikasta Iso-Britanniaan ja murhaajan motiiveista. En kerro siitä enempää, koska voin vahingossa spoilata jotain.

 En usko, että tämä kirja voi vaikuttaa lukijan oikeustajuun. Ainakaan se ei vaikuttanut minuun mitenkään.




2 kommenttia:

  1. Hienoa, että löysit itseäsi kiinnostavan kirjan! :) Kirja kuulostaa jännittävältä!

    VastaaPoista
  2. Kirjoitit mielestäni todella hyvin ja sait kirjan kuulostamaan todella kiinnostavalta! :)

    VastaaPoista